Uw basis voor een duurzame verharding | T: 0418-511555 | E: info@b-cis.nl

Start afdekken van de voormalige stortplaats 't Rikkerink te Ambt-Delden

In opdracht van Twence Afval en Energie, is aannemerscombinatie UBTC Noaberbelt nu écht begonnen met het afdekken van de voormalige stortplaats 't Rikkerink te Ambt-Delden.

We hebben al enkele maanden voorbereidend werk achter de rug. De grond bovenop van het stortlichaam is netjes geëgaliseerd en er is een nieuw onttrekkingssysteem voor het stortgas aangelegd.

Door de uitzonderlijk lage waterstanden op de IJssel kon een deel van de benodigde grondstoffen maar moeizaam worden aangevoerd. Hierdoor hebben we een maand uitstel gehad. Inmiddels is het leveren en aanbrengen van de afdeklaag nu écht in volle gang!

De komende weken gaan we de eerste 50.000 kubieke meter bouwstof produceren. Hiermee maken we dan de eerste afdeklaag op de voormalige stortplaats.

In 2019 en 2020 leggen we er nóg twee lagen bovenop. Zo kan er geen water meer in het afval trekken en kan het onderliggende grondwater niet verontreinigd raken.

Als de afdeklaag helemaal klaar is, wordt er in 2021 een zonnepark op aangelegd. Zo krijgt een oude stortlocatie toch nog een mooie en duurzame bestemming.

 

B-CIS BV
Koningin Wilhelminaweg 96
Postbus 2081
5300 CB Zaltbommel
Telefoon: 0418 - 511 555
E-mail: info@b-cis.nl