Uw basis voor een duurzame verharding | T: 0418-511555 | E: info@b-cis.nl

Zettingsvrije constructies

In veengebieden doen zich regelmatig zettingsproblemen voor. Een voortdurende inklinking van de ondergrond zorgt voor problemen in deze gebieden. Dit leidt tot eindeloze ophogingen, waarbij ook de eventuele verhardingen opnieuw aangelegd moeten worden. Dit is een kostbare zaak.

Voorkomen beter dan genezen

Dit probleem kan grotendeels voorkomen worden door voorbelastingen in combinatie met al dan niet versnelde verticale drainage. De afgelopen periode zijn de zettingsarme constructies zoals 'eps' en 'Bim’s' en vergelijkbare methodes in opmars, maar zelfs door de toepassing van deze methoden blijven er nog restzettingen optreden. Veel zettingsvrije constructies als onderheide betonvloeren zijn erg kostbaar. Daarom hebben wij een betaalbare zettingsvrije constructie ontwikkeld.

Toepassing

Om voor de heistelling de slecht draagkrachtige grond begaanbaar te maken, wordt een heivloer van een Powersbase 5 mengsel aangebracht. Deze is geschikt om de heistelling te dragen en is sterk genoeg om met de stalen conus van de heistelling door heen te kunnen.

 

Werkwijze

Na twee weken uitharden kan de heistelling erop om in de grond gevormde heipalen aan te brengen. Via een vooraf uitgezet raster wordt door een stalen conus van inwendig 180 mm een perforatie in de heivloer gemaakt. De stalen conus wordt door het veenpakket naar de draagkrachtige zandlaag gedrukt. Bij het trekken van de conus wordt de leegte opgevuld met betonmortel. Vervolgens wordt de kop van de heipaal voorzien van een stekeinde.


Na uitharding van de betonpaal kan het dekplaatmengsel worden aangebracht. Het dekplaatmengsel heeft meestal een kwaliteit C16/20 en wordt aangebracht in laagdikten tussen de 30 en 50 cm. Het wordt aangebracht als aardvochtige mortel met regulier wegenbouw materieel. Na het profileren moet de dekplaat nog enige tijd uitharden alvorens de afdeklaag kan worden aangebracht. Deze kan bestaan uit:

  • Straatklinkers
  • Asfalt
  • Sportveldconstructie

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

B-CIS BV
Koningin Wilhelminaweg 96
Postbus 2081
5300 CB Zaltbommel
Telefoon: 0418 - 511 555
E-mail: info@b-cis.nl