Uw basis voor een duurzame verharding | T: 0418-511555 | E: info@b-cis.nl

Distributiecentra

Mede als gevolg van de toenemende internetaankopen is er een grote vraag naar de bouw van distrubutiecentra. B-CIS heeft een fors aantal projecten op dit gebied gerealiseerd. Verhoogde loaddock’s of fundatie voor binnen- en buitenvloer zijn voor B-CIS dagelijkse kost. Wij genereren hiermee vaak grote kostenbesparingen ten opzichte van het originele ontwerp.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Fase 1 Somerset Bleiswijk uitgeleverd.

Op het Flora Hollandterrein in Bleiswijk is de aanleg van een distributiecentrum in opdracht van Somerset Capital partners begonnen. Ten behoeve van de aanleg van dit distributiecentrum heeft B-Cis in fase één 40.000 ton Powerbase uitgeleverd. Begin 2019 worden de resterende 20.000 ton geleverd. De aanleg van dit distributiecentrum maak onderdeel van onderstaande herontwikkeling.De Amerikaanse vastgoedinvesteerder USAA Realco Europe B.V. heeft overeenstemming bereikt met Royal FloraHolland over de koop van de voormalige bloemenveilinglocatie in Bleiswijk. Het voormalige veilingterrein omvat 26 hectare grond waarvan 125.000 m² is bebouwd, en een aansluitende ontwikkellocatie van 11 hectare.

De voormalige veilinglocatie maakt deel uit van bedrijventerrein Klappolder gelegen aan de vernieuwde op- en afritten van de A12 bij de kruising met de N209. Met het oog op de ‘Strategie 2020’ verhuisde Royal FloraHolland in 2014 en 2015 al haar activiteiten van Bleiswijk naar de bloemenveiling in Naaldwijk.
USAA Realco zal het terrein een tweede leven geven door het te herontwikkelen tot een modern logistiek centrum. Deze  herontwikkeling geeft een positieve impuls aan de economische kansen en werkgelegenheid in de gemeente Lansingerland en de gehele regio.


Leveranties voor DC Westfield in Oirschot gestart.distributiecentrum dc westfield oirschot

Op Westfields in Oirschot komt een XXL-distributiecentrum met een omvang van 88.000 vierkante meter. B-CIS levert in opdracht van KWS Infra BV circa 100.000 ton Powerbase ten behoeve van de aanleg hiervan. De productie vindt plaats in Weert en wordt per as uitgeleverd. De eerste leveranties  zijn reeds verwerkt. In januari 2019 gaat fase 2 van start, de laatste fase wordt in maart 2019 geleverd.

Het mega-distributiecentrum wordt op risico gerealiseerd door ontwikkelaars en investeerders SDK Vastgoed uit Eindhoven, het Vlaamse MG Real Estate en VolkerWessels Logistics Development. Dit pand, Westfields Logisticsfields Logistics, wordt 88.000 vierkante meter groot en bestaat uit 3 te verhuren units.Het mega-distributiecentrum wordt op risico gerealiseerd door ontwikkelaars en investeerders SDK Vastgoed uit Eindhoven, het Vlaamse MG Real Estate en VolkerWessels Logistics Development. Dit pand, Westfields Logistics, wordt 88.000 vierkante meter groot en bestaat uit 3 te verhuren units.Het XXL-dc – in wat wordt genoemd the sweet logistics e-hotspot of Eindhoven – is met name geschikt voor internationale logistiek dienstverleners en verladers die zich onder andere bezighouden met e-fulfilment activiteiten. De komst van pakketvervoerder DPD op Westfields en de realisatie van de Brainport Industries moet een aanzuigende werking krijgen op geïnteresseerde huurders voor het pand.

Distributiecentrum DHL

In opdracht van Hercuton levert B-CIS 37.000 ton cementgebonden fundatie uit met een karakteristieke druksterkte 6 MPa.

Avebe Gasselternijeveen

  • 08Avebe1
  • 08Avebe2
  • 08Avebe3
  • 08Avebe4

In 2012 heeft de realisatie van een opslaghal op de productielocatie van AVEBE U.A. te Gasselternijveen plaatsgevonden. Hiervoor heeft B-CIS op de projectlocatie circa 56.000 ton Powerbase 5 cementgebonden funderingsmateriaal vervaardigd en geleverd aan hoofdaannemer Van der Wiel Projectontwikkeling uit Drachten.
Het funderingsmateriaal is toegepast onder de betonnen binnenvloeren. Door een uitgekiende laagopbouw kon de binnenvloer met hoge belastbaarheid volstaan met een dikte van slechts 12 cm.

Distributiecentrum Vos Logistics Oss

  • 05Oss1
  • 05Oss2
  • 05Oss3
  • 05Oss4

In 2014 is in opdracht van Vos Logistics een nieuw opslag- en distributiecentrum gerealiseerd in Oss. Het betreft een modern, BREEAM gecertificeerd*, duurzaam gebouwd project met een binnen oppervlak van 25.600 m² en 33 laadkuilen.

Voor zowel de inpandige betonvloeren als de buitenverhardingen in asfalt, heeft B-CIS in samenwerking met RvB Infra Harderwijk BV en Marcel Wittenberg Oss BV, op de projectlocatie circa 45.000 ton cementgebonden funderingsmateriaal Powerbase 5 geproduceerd en geleverd.
* : Building Research Establishment Environmental Assessment Method

Prologis Tilburg

  • 06Tilburg1
  • 07Tilburg2

De explosieve groei van webwinkelketen Coolblue maakte een nieuw opslag- en distrubutiecentrum in Tilburg noodzakelijk. Hiertoe is in 2015 op het industrieterrein Vossenberg West te Tilburg nieuwbouw gerealiseerd met een binnen oppervlak van circa 22.000 m² en 20 loaddocks.

Voor zowel de inpandige betonvloeren als de buitenverhardingen in asfalt, heeft B-CIS in opdracht van RvB Infra Harderwijk BV, op de projectlocatie circa 38.000 ton cementgebonden funderingsmateriaal Powerbase 5 vervaardigd en geleverd.

Het aanbrengen van de cementgebonden funderingslagen is slim gecombineerd met de bouwactiviteiten. Hierdoor werk het drassige, slecht draagkrachtige terrein gemakkelijk toegankelijk voor werkmaterieel en vrachtverkeer van de bouwer.

B-CIS BV
Koningin Wilhelminaweg 96
Postbus 2081
5300 CB Zaltbommel
Telefoon: 0418 - 511 555
E-mail: info@b-cis.nl